De laatste tijd zijn er veel redenen waarom je juist zonnepanelen maat gaan kopen. In het Nederlandse straatbeeld zijn ze bijna niet meer weg te denken, omdat je ze veel ziet. Bijna op ieder dak kan je nieuwe zonnepanelen tegenkomen. Jaarlijks worden er ongeveer meer dan 10 miljoen zonnepanelen geïnstalleerd door heel het land. Dat is natuurlijk niet onder een reden en veel mensen zien de voordelen in. Toch zijn er bepaalde mensen die nog niet overtuigd genoeg zijn en echter gebruik ook teveel bedrijf nog geen zonnepanelen. Bij zonnepanelen komen erg veel verschillende voordelen bij kijken. In Limburg zie je echt veel zonnepanelen, de duurzaamheid Limburg gaat dus hard vooruit. Wil je meer weten over het energieakkoord en het besparen van je geld? In dit artikel kan je meer lezen over deze onderwerpen.

Energieakkoord

Vanaf 2013 is het kabinet en verschillende milieuorganisaties akkoord gegaan met het energieakkoord. Dit akkoord staat voor groene duurzame groei en hierin staan veel afspraken over de energiebesparing en schone technologie. De bedoeling van dit akkoord is dat het verbruik langzamerhand terug zal gaan dringen, maar ook kans te maken voor de werkgelegenheid. Door het rekenen van dit akkoord gaan we een nieuwe fase in waarin gelet wordt op de energiebesparing. Hierbij kunnen zonnepanelen heel goed helpen en als bedrijf is dit ook goed mogelijk. Zo moet iedereen bedrijf vanaf 2023 een energielabel C hebben. Als dat niet zo is mag je het pand niet meer gebruiken. En vanaf 2030 wordt dit strenger en moet het bedrijf energielabel A hebben. En in 2050 moet het bedrijf helemaal duurzaam zijn en energiegebruik neutraal zijn. Hier kunnen zonnepanelen goed bij helpen.

Besparing van geld

Voor veel bedrijven is het belangrijk dat ze kunnen genieten van het financieel voordeel. Maar maak je daar maar niet druk om, want met zonnepanelen behaal je altijd een financieel voordeel. De energieprijzen stijgen namelijk erg hard door de oorlog die Rusland met Oekraïne is gestart. Hierdoor willen steeds meer bedrijven hun verbruik terugbrengen en hiervoor zijn zonnepanelen een slimme zet voor. Stroom uit zonnepanelen is namelijk goedkoper dan de stroom van je eigen energieleverancier. Ook ben je niet meer afhankelijk van de leverancier en dat is relaxt als er een stijging van prijs komt. Met zonnepanelen is het mogelijk om je totale elektriciteitsgebruik zelf op te kunnen wekken. Je bespaart hier veel kosten mee en ook wordt hierdoor de energierekening lager.